"Χi Factor": Πώς ο Κινέζος ηγέτης επηρεάζει τις πωλήσεις προϊόντων

Τί κοινό έχουν το ρωσικό παγωτό, η βρετανική μπύρα και τα dumplings; Όταν τα καταναλώνει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων στην Κίνα εκτινάσσονται στα ύψη.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα του "Xi Factor": Αύξηση πωλήσεων ρωσικού παγωτού, μετά από το δώρο που έδωσε ο Vladimir Putin στον Χi κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G-20 στο Hangzhou. Οι πωλήσεις, μετά από το... δώρο βρέθηκαν

στα ύψη.

Όσο για τα dumplings, ο Xi είχε βρεθεί στη συγκεκριμένη αλυσίδα για να φάει ένα σετ από dumplings, λαχανικά και τηγανιτό χοιρινό συκωτάκι. Η μερίδα έγινε γνωστή ως "The Chairman's Set". Mετά από τρία χρόνια, η αλυσίδα των... φαγάδικων τα πάει ακόμη πάρα πολύ καλά, με τεράστιες ουρές για τους πελάτες της.

Πέρυσι, ο Xi επισκέφτηκε μία βρετανική pub με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron. Στο Πεκίνο, οι πωλήσεις της βρετανικής μπύρας ακολούθησαν ανοδική πορεία. Η εισαγωγική Greene King είδε, μάλιστα, τον αριθμό των μπουκαλιών να αυξάνεται από 6.000 σε 80.000 το μήνα.

Ο Xi επηρεάζει, επίσης, και τον τουρισμό. Μετά από την επίσκεψή του στη Νέα Ζηλανδία και μετά από ένα κινεζικό ριάλιτι που λάμβανε χώρα στο νησί, οι επισκέψεις των Κινέζων τουριστών αυξήθηκαν κατά 34%, στις 356.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα