Χερσαία εισβολή στη Συρία εξετάζει ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στη Συρία, κατά των τζιχαντιστών, συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες, μεταξύ των υπουργών Άμυνας των χωρών που μετέχουν στο Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Όπως αποκάλυψε ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της χώρας, δεν ελήφθη κάποια απόφαση, παρέμεινε, ωστόσο, ανοικτό ως μία πιθανότητα.

«Συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες»,

δήλωσε ο Ασέρι σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Ριάντ. «Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή», τόνισε.

«Μόλις αυτή οργανωθεί και αποφασισθούν πόσα στρατεύματα και το πως θα σταλούν και σε ποιες περιοχές, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν», επισήμανε. «Χρειάζεται να συζητήσουμε εκτεταμένα σε στρατιωτικό επίπεδο με στρατιωτικούς ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε σχέδιο», συμπλήρωσε.

Ο Ασέρι παράλληλα σημείωσε πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα