Χέλμουτ Κολ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες

Η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Tagesspiegel, εν όψει της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει προβεί στην ανέγερση φράχτη στα σύνορα της χώρας του με τη Σερβία και την Κροατία.

Σύμφωνα με το reuters, που επικαλείται το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, ο ο κ. Κολ, εκ των αρχιτεκτόνων της γερμανικής επανένωσης και υπέρμαχος της ευρωπαϊκής

ολοκλήρωσης, αποκαλεί τον Όρμπαν "φίλο" και αναφέρει «πως όλοι έχουμε κάτι να χάσουμε, για αυτό και αξίζει να παλέψουμε για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, για ειρήνη και ελευθερία». Παράλληλα, τονίζει ότι η λύση της προσφυγικής κρίσης κρύβεται στις εμπόλεμες ζώνες και πατρίδες των προσφύγων κι όχι στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει μία νέα πατρίδα για εκατομμύρια ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ανά τον κόσμο» γράφει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει πάντως υπογραμμίζοντας ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση, σεβόμενες τις μεταξύ τους διαφορές.

«Δεν μπορεί να αφεθεί έξω η Ουγγαρία» αναφέρει και καταλήγει ευχαριστώντας τους Ούγγρους για την απόφασή τους να ανοίξουν το 1989 τα σύνορά τους προκειμένου να υποδεχθούν χιλιάδες Ανατολικογερμανούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα