Χάρης Βαφειάς: Η StealthGas είναι μια καλή επενδυτική ευκαιρία

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ελκυστική για επενδυτές διεθνούς κύρους είναι η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία StealthGas συμφερόντων του Χάρη Βαφειά. Τα δεύτερο τρίμηνο του 2018 ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 10% στα 43,4 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα η εταιρεία από την πώληση επτά πλοίων της, μέσα στη χρονιά, έβαλε στο ταμείο της 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η StealthGas ολοκλήρωσε

ένα μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα παραλαμβάνοντας συνολικά 26 υπερσύγχρονα πλοία. Ο δανεισμός της κυμαίνεται κάτω από τα 40% της αξίας της.

Η αξία του στόλου της εταιρείας ανέρχεται στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αριθμοί οι οποίοι έχουν προσελκύσει το βλέμμα επενδυτικών οίκων αφού η StealthGas πέτυχε όλα αυτά σε περίοδο κατά την οποία η ναυλαγορά γατα πλοία LPG, ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Γεγονός που αποδεικνύει την δύναμη και την υγεία της StealthGas στην οποία μέτοχοι είναι πέντε μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι.

Η μετοχή της εταιρείας είναι η πιο φθηνή μακράν από μετοχές άλλων εταιρειών όπως επισημαίνει ο Χάρης Βαφειάς για να προσθέσει ότι όποιος γνωρίζει από οικονομικά μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι η επένδυση στη SteathGas αυτή την χρονική περίοδο είναι μία ευκαιρία αφού τα κέρδη αυξάνουν και τα κόστη μειώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα