Χάνος: Ο Πενς αντί του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Ένας από τους πιο δημοσιλείς βραχυχρόνιους επενδυτές, ο Τζιμ Χάνος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγορές ελπίζουν πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Χάνος, που στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές είχε ταχθεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την άποψη ότι οι επενδυτές επιθυμούν ένα "πιο σταθερό" πρόσωπο το οποίο θα θέσει

σε εφαρμογή το πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών, καθώς ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε μια αλυσίδα προβληματικών υποθέσεων -έως σκανδάλων- αρχής γενομένης από την απόλυση του Διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόλι, έως τις κατηγορίες για παρεμπόδιση της έρευνας του FBI για τον Μάικ Φλιν.

"Στο τέλος της ημέρας, οι αγορές αναζητούν φορολογικές περικοπές και χαμηλότερες ρυθμίσεις", ανέφερε ο Χάνος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πρόσθεσε "Αστειευόμενος με τους Ρεπουμπλικανούς φίλους μου, λέω ότι είναι υπέροχο να έχουμε χαμηλότερους φόρους, αλλά με προέδρους από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, απλώς δεν έχουμε εισοδήματα". Ο ίδιος, πάντως, αποτελεί εξαίρεση, καθώς θυμήθηκε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν κι υπενθύμισε ότι έβγαλε μεγάλο μέρος των πολλών χρημάτων που έχει κερδίσει διαχειριζόμενος βραχυχρόνιους επενδυτές, σε περιόδους που οι πρόεδροι των ΗΠΑ προέρχονταν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

"Οι αγορές και οι οικονομίες τείνουν να πηγαίνουν αρκετά καλά με πρόεδρους από το Δημοκρατικό Κόμμα", δήλωσε ο Χάνος, που είναι και ο ιδρυτής της Kynikos Associates.

Keywords
Τυχαία Θέματα