Χ.Α: Θετικό πρόσημο με σύμμαχο τις τράπεζες

Σε θετικό έδαφος το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,54% και να κινείται σταθερά πάνω από τις 910 μονάδες , στις 913,08 μονάδες. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δυο εβδομάδες  ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε αρκετές φορές να κινηθεί προς τη ζώνη των 920 μονάδων, αλλά πάντα στο κλείσιμο σταματούσε πέριξ της ζώνης των 900 με 910 μονάδων. Το επίπεδο όπως όλα δείχνουν απαιτεί σημαντικές δυνάμεις για να διαπεραστεί με ασφάλεια, αν και το Χρηματιστήριο

έχει επιβεβαιώσει τις αντοχές του μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ευμετάβλητο περιβάλλον, ιδιαίτερα από τον τραπεζικό κλάδο.

Όπως σχολιάζουν οι εγχώριοι αναλυτές, η αγορά βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, προσπαθώντας να αφήσει το επίπεδο που την στοίχειωσε επί μία εξαετία και να κινηθεί, αλλά και να διαπεράσει τις 950 μονάδες. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να εισρεύσουν νέα κεφάλαια και να ανοίξουν νέες θέσεις που θα στηρίξουν την εν λόγω υπέρβαση. Αν και το Χρηματιστήριο συντηρεί ένα μετριοπαθές θετικό κλίμα, η εικόνα που εμφανίζουν οι μεγάλες διεθνείς αγορές προβληματίζει τα ξένα χαρτοφυλάκια που αναζητούν τρόπους να περιορίσουν ή να μην ενισχύσουν την έκθεσή τους σε περίπτωση αύξησης του κινδύνου.

Μετά τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών, οι ευρωπαϊκοί δείκτες ενισχύονται σήμερα, εντούτοις το κλίμα παραμένει εύθραυστο. Τεχνικά το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα των 910 μονάδων, τα οποία αποτελούν και το ισχυρό μαξιλάρι για το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Η επόμενη στήριξη είναι στις 880 μονάδες, ενώ η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 920 – 930 μονάδες και ακολουθούν οι 950 και οι 1000 μονάδες. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,42%, στις 2.205,38 μονάδες, η Aegean με 1,59%, η Alpha Bank με 1,49%, η Πειραιώς με 1,25% και η Εθνική με 1,22% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά ο ΟΠΑΠ, Coca Cola, Λάμδα, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Σε αρνητικό έδαφος η ΔΕΗ με 1,25% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank με την ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και ΕΧΑΕ να είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη:

Βασίλης Φουρλής στο newmoney: Αυτό είναι το σχέδιο για το Retail Park στο Ελληνικό

Εξετάζεται «μοντέλο Folli Follie» στην MLS – Τοποθέτηση μελών στο ΔΣ με δικαστική απόφαση

Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Keywords
Τυχαία Θέματα