ΧΑ: Μεγαλύτερες πιέσεις ενόψει δείχνει η Τεχνική Ανάλυση

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος
Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης & Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Ριψοκίνδυνο φλερτ με καθοδικές διασπάσεις επίμαχων μεσοπρόθεσμων σημείων στήριξης έχουν πραγματοποιήσει στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και οι τρεις «επιφανείς» δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου αφήνοντας επικίνδυνο περιθώριο για περαιτέρω κατωφερή πίεση.

Αναλυτικότερα για το Γενικό Δείκτη το επίπεδο των 770 με 767 μονάδων δείχνει να έχει διαρραγεί ανοίγοντας το κατηφορικό πεδίο για τη ζώνη στήριξης των 740

με 730 μονάδων. Έντονη αλλαγή σκηνικού μόνο με την αποτύπωση ενός άμεσου ανοδικού στροφέα με κλείσιμο άνω των 775 μονάδων.

Για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η προσοχή των αγοραστών εστιάζεται στο ψυχολογικό επίπεδο των 2000 μονάδων. Επιτυχής καθοδική λύση των 2000 μονάδων θα «ξυπνήσει» μετά από 6 μήνες την περιοχή στήριξης των 1955 με 1930 μονάδων. Εδώ το σημείο, που θα φέρει βραχυχρόνια χαλάρωση πωλήσεων είναι η επάνοδος του FTSE 25 άνω των 2045 μονάδων.

Σοβαρή διαγραμματική επιβάρυνση έχει υποστεί και ο Τραπεζικός Δείκτης, καθώς μετά τις 900 μονάδες χάνει και τις 830 μονάδες και ανοίγει κατηφορικά το βήμα του για τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου στις 760 μονάδες. Επιστροφή των αγοραστών μόνο με την αρπαγή των 880 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα