ΧΑ: Κίνηση γύρω από τις 760 μονάδες με μηδαμινό τζίρο συνεχίζει η σημερινή συνεδρίαση

Συνεχίζει σε αρνητικό έδαφος το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,49% και να είναι στις 760,57 μονάδες και με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να είναι εμφανής σε όλο το ταμπλό, κάτι που φαίνεται και στον ημερήσιο τζίρο μιας και μeτα από 3,5 ώρες συνεδρίαση ο συνολικός τζίρος είναι μετά βίας στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Με τους επενδυτές να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στην χώρα μας και να προσπαθεί να μετρήσει το κόστος στην οικονομία των νέων μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει

η κυβέρνηση. Υπό αυτά τα δεδομένα, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας βρίσκεται καθ’ οδόν. Μάλλον μετατίθεται προς το 2ο εξάμηνο του έτους, με την αγορά να επαναλαμβάνει το μοτίβο της εσωστρέφειας του δευτέρου και τρίτου τριμήνου του προηγούμενου έτους, έως ότου μάλιστα έχει καλύτερη εικόνα για τις συνέπειες που θα αφήσει πίσω του το νέο κύμα της πανδημίας.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει πτώση 0,59% και είναι στις 1.812,45 μονάδες η Ελλάκτωρ με 2,95% σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση και σκολουθεί η Βιοχάλκο με 2,77% ενώ με απώλειες άνω του 1% είναι η Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Σαράντης και Μυτιληναίος με τις ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Φουρλής, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Τιτάνας και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται ήπια αρνητικά. Σε θετικό έδαφος μόνο η Coca Cola και η Τέρνα Ενεργειακή με 0,97% και 0,28% αντίστοιχα με τον ΟΤΕ να είναι αμετάβλητος. Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία σημειώνει απώλειες 0,61% και είναι στις 1.067,28 μονάδες η ΕΛΤΟΝ και η Ευρωπαϊκή Πίστη με 1,97% και 0,4% αντίστοιχα είναι σε θετικό έδαφος, με την Πλαίσιο, ΜΙΓ Cenergy, Autohellas, Παπουτσάνης και Ιντρακόμ να έχουν απώλειες λίγο πάνω από 1%. Ο τζίρος μέχρι στιγμής στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

«Παρέλυσαν» τα καταστήματα ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka (pics)

BC Partners: Πρόταση εξαγοράς της Ίντερ με «σφραγίδα» Σταθόπουλου

Όμιλος Γκριμάλντι: Ο νέος σχεδιασμός του στόλου του για την Αδριατική

Keywords
Τυχαία Θέματα