Χ. Θεοχάρης για έκθεση ΤτΕ: «Στον αέρα» τα νέα μέτρα και η ρύθμιση του χρέους

Τις εκτιμήσεις του για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και για το όσα αυτά αναφέρει αναφορικά με τόσο με το πρωτογενές πλεόνασμα όσο και με το θέμα του χρέους, καταθέτει ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Χ. Θεοχάρης σε ανακοίνωσή του.

Σε αυτήν τονίζει τα ακόλουθα: «Ήμασταν από τους πρώτους που είχαμε επισημάνει ότι οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από το 2018, είναι ανέφικτοι και κατηγορηθήκαμε ως «φιλο-ΔΝΤικοί».

Ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε, όταν η κυβέρνηση πανηγύριζε το

κλείσιμο της αξιολόγησης, ότι δεν πήρε τίποτα ουσιαστικό για το χρέος και πάλι μας κατηγόρησαν.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα επίσημα κείμενα, στην προκειμένη περίπτωση η έκθεση για τη νομισματική πολιτική της ΤτΕ, και επιβεβαιώνουν την αλήθεια των λόγων μας:
Τα μέτρα που περιλαμβάνει η ανακοίνωση του Eurogroup δεν είναι ούτε εξειδικευμένα, ούτε ποσοτικοποιημένα.

Δε διαφαίνεται μια αποφασιστική και εμπροσθοβαρής ρύθμιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Έτσι για άλλη μια φορά η Ελλάδα, δεν μπορεί να επωφεληθεί της ευνοϊκής συγκυρίας με τις ιστορικά χαμηλές τιμές των επιτοκίων. Η λύση για το χρέος θα έπρεπε να έρθει τώρα και να συνοδεύεται από χαμηλότερους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε η οικονομία να μπορέσει να αναπνεύσει.

Ας συνειδητοποιήσουν κάποτε οι κύριοι της κυβέρνησης τη σημασία του να δρας τη σωστή χρονική στιγμή και ας σταματήσουν να χαίρονται για «επιτυχίες» κενές περιεχομένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα