Στον 'Αρειο Πάγιο κρίνεται το μέλλον των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ

Σε τρίωρη στάση εργασίας κατεβαίνουν αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους 23 υδρονομείς που διεκδικούν την παραμονή τους στην εταιρεία. Για αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, η οποία σέρνεται από το 2009. Οι υδρονομείς

που αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες εργαζομένων καθώς είναι εκείνοι που παρεμβαίνουν στις διαρροές νερού, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ το 2009 ως μόνιμο προσωπικό. Μετά από προσφυγές συμμετεχόντων, στον διαγωνισμό κόπηκαν και από τότε άρχισε ο δικαστικός αγώνας. Οι 23 υδρονομείς δικαιώθηκαν το 2013 από το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να προσληφθούν με επτάμηνες συμβάσεις μαθητείας που θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, εφόσον υπάρξει απόφαση του ΑΣΕΠ. Το διοικητικό Εφετείο, κατόπιν έφεσης που άσκησε η διοίκηση δικαίωσε το ΑΣΕΠ για την ακύρωση του διαγωνισμού. Η νυν διοίκηση παραιτήθηκε από την έφεση και αποφάσισε να τους προσλάβει με επτάμηνες συμβάσεις που έληξαν τον περασμένο Μάιο, οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Χθες σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ εκφράζει την συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους. Πρόκειται,όπως αναφέρει, για μια υπόθεση που διαρκεί 8 χρόνια, για την οποία έχουν εκδοθεί δύο αλληλοσυγκρουόμενες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις: Σύμφωνα με τα πολιτικά δικαστήρια (αποφάσεις Μονομελών Πρωτοδικείων) οι υδρονομείς θα πρέπει να προσληφθούν για 7μηνη δοκιμαστική περίοδο, ενώ σύμφωνα με τα διοικητικά δικαστήρια (αποφάσεις Διοικητικών Εφετείων) δεν θα πρέπει να προσληφθούν. Το ζήτημα καλείται να επιλύσει με την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προσέφυγε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ασκώντας αναίρεση «υπέρ του νόμου».

Η ΕΥΔΑΠ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι παρότι θα μπορούσε να αναμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης – όπως άλλωστε έπραξαν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις – αποφάσισε να προσλάβει τους 23 υδρονομείς και, αποδεχόμενη τις θετικές κρίσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποστέλλοντας θετική εισήγηση στο ΑΣΕΠ. Στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ άλλωστε ανήκει και η τελική απόφαση, την οποία αναμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα