Αβέβαιο το μέλλον της Dilma Rousseff - Τι έδειξαν οι κοριοί της αστυνομίας για το σκάνδαλο Lula

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στη Βραζιλία τη στιγμή που η Πρόεδρος της χώρας Dilma Rousseff προσπαθεί να περισώσει την κυβέρνησή της, ονομάζοντας τον Luiz Inacio Lula da Silva Προσωπάρχη της Κυβέρνησης.

Ώρες μετά την ανακοίνωση της Rousseff για τον Lula, η οποία υπογράμμισε πως του αναθέτει τη θέση λόγω των ικανοτήτων του και όχι για να τον προασπίσει ενάντια στην έρευνα διαφθοράς, ο Ομοσπονδιακός Δικαστής Sergio Moro δημοσίευσε τηλεφωνικές

συνομιλίες από κοριό της αστυνομίας, οι οποίες είχαν ληφθεί νόμιμα. Αυτές φαίνεται πως αποδεικνύουν το αντίθετο, κάτι που οδήγησε στις προαναφερθείσες τεράστιες διαδηλώσεις στο Sao Paulo και στη Brasilia.

H πολιτική κρίση, με αυτό τον τρόπο χειροτέρευσε, τη στιγμή που οι πολίτες γέμισαν τους δρόμους και περιέκλεισαν το Προεδρικό μέγαρο. Αυτές οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν εάν και όταν η Rousseff υπογράψει την επίσημη ανάθεση του Lula.

Σε μία εκ των συνομιλιών, η Rousseff λέει στον Lula πως του αποστέλλει έγγραφο που επιβεβαιώνει την επιλογή της, και πως ο δεύτερος θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει όταν... το χρειαστεί. Η συζήτηση, εύλογα προκαλεί αντιδράσεις αφού υπάρχουν έννοιες οι οποίες ενδεικνύουν πως η Rousseff προστατεύει τον προκάτοχό της, βάζοντάς τον στο Υπουργικό Συμβούλιο, του οποίου τα μέλη μπορούν να εκδιωχθούν μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Σε άλλη συζήτηση, με τον πρώην Προσωπάρχη της Rousseff, Jaques Wagner, ο Lula ζητά την παρέμβαση της Rousseff προς δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου προς υποστήριξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα