«Ασκήσεις ισορροπίας» στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στη Fed

Σταθεροποιητικά αλλά με καθαρά πτωτική τάση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη μετά τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δύο εβδομάδες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το «βλέμμα» στα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Ιουλίου, τα οποία ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η μετοχή της Linde AG «οδηγεί» χαμηλότερα τις χημικές μετοχές, υποχωρώντας 4,3%, μετά την εκτίμηση της Citigroup ότι μια πιθανή συγχώνευση με την Praxair Inc. θα προκαλέσει ρυθμιστικά προβλήματα. Απώλειες 4,7% για την ASML

Holding NV μετά την είδηση ότι η Intel Corp. δεν θα συνεργαστεί με την εταιρεία για την κατασκευή των νέων 10 νανομέτρων chips της. Κέρδη 3,8% για την ABN Amro μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Πτώση για τις ενεργειακές μετοχές μετά την πτώση του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% στις 342,71 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να είναι μειωμένος κατά 28% από τον κινητό μέσο όρο 30 ημερών.

«Βλέπουμε μια διόρθωση στις αγορές μετά την εκτίμηση ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φέτος, ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν κάποιες ρευστοποιήσεις, ειδικά στα εμπορεύματα, και ειδικά το πετρέλαιο. Είναι μια ήσυχη συνεδρίαση, σε γενικές γραμμές. Περιμένουμε κάποια κατεύθυνση» σχολιάζει ο William Hobbs, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Barclays.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 6.891 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,7% στις 10.600 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με πτώση 0,5% στις 4.439 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με πτώση 0,8% στις 8.553 μονάδες και ο FTSE MIB με απώλειες 1% στις 16.612 μονάδες.

Σε άλλες μετοχές, η Delta Lloyd NV ενισχύεται 4,7% μετά την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία το πρώτο μισό του έτους.

Πτώση 5,7% για την Carlsberg A/S μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου που δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Απώλειες 6,3% για την Wienerberger AG.

Keywords
Τυχαία Θέματα