Αποτέλεσμα συνεργασίας η διάταξη για την πώληση κόκκινων δανείων σε funds, λέει τώρα η Κομισιόν

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει η Κομισιόν έπειτα απ' τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση επιστολής του Προέδρου Γιούνκερ προς Έλληνα πολίτη και με την οποία "έδειχνε" ως υπεύθυνη για τη νομοθεσία υπό την οποία θα πωλούνται κόκκινα δάνεια σε funds την ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική νομοθεσία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια πολύπλοκων συζητήσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, έχει δε την έγκριση των θεσμών ως προς

την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την επίτευξη του στόχου για μείωση των η εξυπηρετούμενων δανείων, ήταν το μήνυμα σήμερα του εκπροσώπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά, που κλήθηκε να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα αλλά και τη διάψευση Σταθάκη.

Συγκεκριμένα ο Μ. Σχοινάς δήλωσε: «Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η Κομισιόν απέστειλε γραπτή απάντηση σε Έλληνα πολίτη, ο οποίος είχε γράψει μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Juncker.

Η απαντητική επιστολή της Κομισιόν εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα ήταν το αποτέλεσμα των πολύπλοκων λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές.

Η νομοθεσία που οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν μετά από διαβουλεύσεις με τα όργανα επιτυγχάνει μια σωστή ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων , με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδα.

Η Κομισιόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM», κατέληξε ο επικεφαλής εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα