Απορρίπτει ο Ολάντ την πρόταση Λεπέν για γαλλικό δημοψήφισμα

Συνάντηση με την Μαρίν Λε Πεν είχε το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο του Ελιζέ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την απόφαση υπερ του Brexit στη Βρετανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου για ένα, αντίστοιχο με το βρετανικό, δημοψήφισμα στη Γαλλία, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η

ίδια φαίνεται να έφυγε απογοητευμένη από τη συνάντηση, λέγοντας πως «ήρθε για το τίποτα».

«Ζητήσαμε ένα δημοψήφισμα για να ρωτήσουμε τους Γάλλους αν θέλουν να παραμείνουν στην Ε.Ε. Η απάντηση ήταν όχι. Αυτό είναι εξοργιστικό. Λες και οι Γάλλοι πολίτες είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Ολάντ είχε μια σειρά συναντήσεων το Σάββατο με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν λλά και τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Φυσικά συζητήσαμε το βρετανικό αποτέλεσμα αν και αυτο δεν έχει καμία επίδραση στην θέση της Βρετανίας στον ΟΗΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε ο Ολάντ για την συνάντησή του με τον Κι Μουν.

Ο Ολάντ παραδέχτηκε ότι λυπάται για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ζήτησε από την Ε.Ε. να σεβαστεί όλες τις συνθήκες καθώς θα οργανώνει την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα