Απώλειες στην Ευρώπη – Ράλι 7% στη μετοχή της Deutsche Bank

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν χαμηλότερα την Τετάρτη εν μέσω της ανακοίνωσης σειράς κερδών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,2% στο άνοιγμα και τώρα σημειώνει απώλειες 0,31% στις 433,74 μονάδες, με τους κλάδους να είναι σε μεικτό έδαφος, καθώς οι μετοχές των ορυχείων κερδίζουν 0,67% και οι μετοχές του λιανικού εμπορίου υποχωρούν κατά  0,7%.

Στους επιμέρους δείκτες, στη Βρετανία ο FTSE 100 με απώλειες 0,22%, ο γερμανικός DAX

με πτώση 0,15%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,37%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με πτώση 0,62% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,72%.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωναν κέρδη 5%  στο άνοιγμα και στη συνέχεια κέρδιζαν 7%, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε νωρίτερα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 1,031 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες, παρά την πτώση κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα του δανειστή.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν χθες τρίτη, καθώς η Barclays προειδοποίησε για δαπάνες περικοπής κόστους.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της Heineken, της AkzoNobel, της Lloyds Banking Group και της Carrefour. Στις ΗΠΑ χθες το βράδυ, οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άλμα μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν πτώση, καθώς η επιχείρησή της στο cloud δεν πέτυχε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, τα πρόσημα ήταν μεικτά, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας για το τρίτο τρίμηνο. Την Τρίτη, οι ευρωπαϊκές αγορές διέκοψαν ένα σερί απωλειών πέντε συνεδριάσεων, με τους διαπραγματευτές να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: «Καταιγίδα» με 1.680 σφυριά να χτυπούν για βίλες, βιομηχανίες και ξενοδοχεία (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Το παρασκήνιο πίσω από τον διαγωνισμό για τα «χρυσά» 627 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι

Το Μαξίμου, ο ΚΜ και η οπερέτα του ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ και ο μαρτυριάρης, τα νέα γκάλοπ που έρχονται, ο Γούτος πήρε… το Πόρτο Χέλι και ο τραπεζίτης των βασιλιάδων του Ντουμπάι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα