Απώλειες στη Wall Street με το «βλέμμα» στο λιανεμπόριο

Οριακά χαμηλότερα άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα της εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 20.881 μονάδες, με την Goldman Sachs να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 κινείται με απώλειες 0,17% στις 2.390 μονάδες και ο Nasdaq κινείται με οριακή πτώση 0,02% στις 6.114 μονάδες.

Η αγορά είναι απαισιόδοξη για τα αποτελέσματα

των εταιρειών λιανικής πώλησης και την πορεία του λιανεμπορίου, μετά τα απογοητευτικά μεγέθη που ανακοίνωσαν οι Macy's και Nordstrom.

Σήμερα άλλη μια εταιρεία του κλάδου, η J.C. Penney, ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων μεγαλύτερη της αναμενόμενης με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει πάνω από 6%.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 0,4% τον Απρίλιο, λιγότερο από το αναμενόμενο.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις, ενώ στο 12μηνο αυξήθηκε κατά 2,2%.

Απώλειες κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,35% ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο 1,31%.

Keywords
Τυχαία Θέματα