Απώλειες στη Wall Street – Πτώση για τηλεπικοινωνίες και πρώτες ύλες

Πτωτική κίνηση και για τις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν το παράδειγμα Ευρώπης και Ασίας, με τον Dow Jones να προετοιμάζεται να κλείσει το πρώτο επταήμερο σερί απωλειών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για σαφή αλλαγή διάθεσης εκ μέρους των επενδυτών, την οποία πάντως χαρακτηρίζουν ως φυσιολογική και τονίζουν ότι «εάν είναι βραχυπρόθεσμη η υποχώρηση, πρόκειται για μία υγιή υποχώρηση».

Απώλειες 92 μονάδων ή 0,5% για τον Dow Jones στις 18.312 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,69% χαμηλότερα στις

2.155 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει πτώση 0,9% στις 5.137 μονάδες.

Σε τροχιά πτώσης και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,69% και του 10ετους στο 1,55%. Αντίθετα ανακάμπτει ο μαύρος χρυσός, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται άνω του 1% και να διαμορφώνεται υψηλότερα από το ορόσημο των 40 δολαρίων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο υπήρξε άνοδος των προσωπικών εισοδημάτων τον Ιούνιο κατά 0,2%, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, ενώ σε θετική πορεία κινήθηκε η κατανάλωση για τον ίδιο μήνα, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,4%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί και στην ανακοίνωση της Παρασκευής αναφορικά με την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Στο δύο προς εννέα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» CBOE Volatility Index (VIX) να ενισχύεται ελαφρώς και να φθάνει στο 13,4.

Keywords
Τυχαία Θέματα