Απώλειες για το πετρέλαιο - Μικρό «καλάθι» κρατούν οι αναλυτές για το «πάγωμα» παραγωγής

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η σχεδιαζόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός κι εκτός OPEC στην Ντόχα θα έχει περιορισμένη επίδραση στην μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Οι χώρες έχουν προγραμματίσει συνάντηση στις 17 Απριλίου για μια ενδεχόμενη συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου, ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν αν αυτή θα επιτευχθεί ή αν

θα έχει καν αποτέλεσμα.

Η τιμή του αργού για παράδοση Μαϊου υποχωρεί σήμερα κατά 23 σεντς ή 0,58% στα 39,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent έχει καταγράψει πτώση κατά 22 σεντς στα 41,73 δολάρια.

Η Barclays προειδοποιεί ότι η έκβαση της συνάντησης στην Ντόχα θα έχει περιορισμένη επίδραση στην παραγωγή δεδομένου ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή, όπως το Ιράν και το Ιράκ δεν θα συμμετάσχουν στο «πάγωμα».

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs, τονίζει ότι το «πάγωμα» της παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής δεν θα επιταχύνουν την εξισορρόπηση της αγοράς.

Οι τιμές πετρελαίου έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά 12 ετών που «άγγιξαν» τον Φεβρουάριο εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα συμφωνηθεί ένα «ταβάνι» στην παραγωγή. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλι την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα