Χρ. Σπίρτζης: Επιστολή σε ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ για τον νέο τρόπο έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών

Επιστολή στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ με την οποία τους ζητά να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από τη Δευτέρα για την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στην έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών, απέστειλε την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

Οι συγκοινωνιακοί φορείς σε πρόσφατη σύσκεψη και προκειμένου να αποφύγουν τις ουρές που σχηματίστηκαν τις πρώτες μέρες στα εκδοτήρια, έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο έκδοσης καρτών.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι κάτοχοι των σημερινών

καρτών θα υποβάλουν σε έναν ανοιχτό φάκελο, μια φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛΤΑ τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους.

Από τον ΟΑΣΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς που υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, προκειμένου να είναι ταχύτερη η διαδικασία έκδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα