Απάντηση Τούσκ στις δηλώσεις Μέι για την εκκίνηση του Brexit

Χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, την δήλωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει μία διετή διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ, στα τέλη Μαρτίου του 2017.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τούσκ ανέφερε πως οι σημερινές δηλώσεις από τη Βρετανία σχετικά με το χρόνο έναρξης των διαπραγματεύσεων για την βρετανική αποχώρηση από την ΕΕ, προσέφεραν ένα "ευχάριστο ξεκαθάρισμα" στην κατάσταση.

Και επεσήμανε πως "μόλις ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, η

ΕΕ των 27 θα ξεκινήσει την υπεράσπιση των συμφερόντων της".

«Η δήλωση της πρωθυπουργού Μέι δίνει μια εξαιρετική σαφήνεια σχετικά με την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit. Μόλις ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, η ΕΕ των 27 θα ξεκινήσει την υπεράσπιση των συμφερόντων της» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

PM May's declaration brings welcome clarity on start of Brexit talks. Once Art. 50's triggered, EU27 will engage to safeguard its interests

— Donald Tusk (@eucopresident) 2 Οκτωβρίου 2016

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος, το απόγευμα της Κυριακής ότι δε θα υπάρξει μία ξαφνική, μονομερής αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, ενώ δήλωσε ότι το Brexit σημαίνει Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε μια βρετανική αποχώρηση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις νομικές προβλέψεις τόσο στη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα