Αντιδράσεις της Κομισιόν για τα δημοσιεύματα Γιούνκερ - Τερέζα Μέι

Του Ιωάννη Αντύπα

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα δημοσιεύματα που αφορούν αρνητικά και υποτιμητικά σχόλια για την Βρετανή Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ μετά το δείπνο τους στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης.

Το δημοσιεύμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει "στιγματιστεί" από την υπόθεση του Brexit και την μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.

Παράλληλα

ανέφερε πως ο Πρόεδρος Γιούνκερ είχε σχολιάσει πως η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δείχνει μελαγχολική και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σπάζοντας το πρωτόκολλο της σχολίασε την διαρροή κατά τη καθημερινή ενημέρωση Τύπου με τον Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει τα εξής:

"Συνήθως δεν σχολιάζουμε διαρροές αλλά σήμερα θα το κάνουμε. Κάποιοι θέλουν να δείχνουν πάντα εμάς για να προωθήσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες και ατζέντες, θα το εκτιμούσαμε αν μας αφήσουν ήσυχους διότι έχουμε πολύ δουλειά και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό. Να ξεκαθαρίσω πως ο Πρόεδρος Γιούνκερ δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτές τις λέγεις και δεν ακολουθούμε μια εκδικητική πολιτική για το Brexit, αλλά για μια δίκαιη λύση."

Φαίνεται πως η διαρροή αυτή προκάλεσε έντονη ενόχληση στους κόλπους της Επιτροπής καθώς δημοσιεύματα του Τύπου δεν σχολιάζονταν ποτέ. Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις Βρετανών δημοσιογράφων για το ποίος ακριβώς είναι αυτός που προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα του/της με τέτοιες διαρροές η Επιτροπή δεν σχολίασε περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα