Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία πριν τη Fed

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, διευρύνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει τα υψηλότερα επιτόκια από τη Fed.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,7%, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να ενισχύονται, και ειδικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το πετρέλαιο και τις τράπεζες

να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε «άλμα» 2,2% χθες, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων για τις τιμές ακινήτων, σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενισχύεται.

Το ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές δείχνει να «μαζεύει» μομέντουμ μετά από μια περίοδο στασιμότητας. Ο δείκτης είχε ενισχυθεί έως και 16% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου πριν χάσει τη δυναμική του στις 2 Απριλίου.

Χθες, ο δείκτης έκλεισε πάνω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών για πρώτη φορά εδώ κι έναν μήνα. Αυτό δείχνει μια βραχυπρόθεσμη bullish στάση στην τεχνική ανάλυση, σύμφωνα με την Saxo Bank A/S.

Οι traders εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι μια στις τρεις, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Fed ότι είναι πιθανή μια αύξηση.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,67% στις 6.261 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,95% στις 10.155 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,7% στις 4.462 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 1,44% στις 9.046 μονάδες και ο FTSE MIB με κέρδη 1% στις 18.088 μονάδες.

Στις μετοχές, η Novo Nordisk A/S ενισχύεται κατά 2,3%, ενώ η Marks & Spencer Group Plc υποχωρεί κατά 6,6% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της μπορεί να δεχτούν πιέσεις από τις επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα