Άνοδος στην Ευρώπη εν αναμονή Ολλανδίας και Fed

Με άνοδο συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές λίγες ώρες πριν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, αλλά και εν αναμονή του αποτελέσματος των ολλανδικών εκλογών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,29% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος. Οι τομέας βασικών πόρων σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις, μετά την άνοδο των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος και του ατσαλιού στην αγορά της Κίνας, λόγω της ανόδου των δαπανών σε υποδομές.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, πριν λίγο, ο FTSE100 με άνοδο 0,20%, o DAX

στο +0,09%, o CAC40 στο +0,16%, o IBEX35 στο +0,69%και ο FTSE MIB στο +0,78%.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και, κυρίως, στην Ολλανδία που σήμερα εκλέγει νέα κυβέρνηση, εν μέσω της ανόδου των αντισυστημικών κομμάτων.

Επίσης στις 8:30 μμ (ώρα Ελλάδος) η Janet Yellen αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 25 μ.β.

Οι μετοχές του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν επίσης άνοδο, λόγω της ανάκαμψης των τιμών του μαύρου χρυσού από το χαμηλό τριών μηνών χθες. Το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,4% στα 51,68 δολάρια το βαρέλι και το WTI άνοδο 1,8% στα 48,59 δολ.

Η μετοχή της γαλλικής κατασκευάστριας καθισμάτων αεροσκαφών Zodiac Aerospace βρέθηκε νωρίτερα στο χαμηλότερο σημείο του Stoxx600 μετά από ακόμα μια προειδοποίηση για τα κέρδη. Σημείωσε πτώση 13%. Πτώση 5% και για τη μετοχή των H&M μετά τις κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεις.

Στον αντίποδα, η φαρμακοβιομηχανία Hikmaμε άνοδο 8%, μετά την ανακοίνωση αυξημένων κατά 2% δομικών λειτουργικών κερδών έτους.

Η ισπανική Bankia σημείωσε άνοδο 4% μετά την έγκριση της συγχώνευσής της με την Banco Mare Nostrum, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί δημόσιο χρήμα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάσωση των δύο τραπεζών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα