Άνοδος στην Ασία μετά τη λήξη του shutdown στις ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά τα «χαμόγελα» στη Wall λόγω της προσωρινής λύσης που βρέθηκε για την επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους. Παράλληλα, οι επενδυτές αποτίμησαν και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ ο δείκτης Nikkei ξεπέρασε τις 24.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 1991.

Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 1,29% (+307,82 μονάδες) για να κλείσει

στις 24.124,15 μονάδες.
Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,01% (+19,15 μονάδες) στις 1.911,07 μονάδες.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική, μια κίνηση που ανέμεναν οι αναλυτές. Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας για να μειώσει ελαφρά τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων στις αρχές του μήνα αύξησε τις εικασίες σχετικά με πιθανή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν και διαπραγματεύτηκε στα 110,78 έναντι του γεν νωρίτερα.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 1,01% παρά την υποχώρηση των μετοχών του κλάδου αυτοκινήτου.

Οι μετοχές της LG Display παρουσίασαν άνοδο 6,02%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 95% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ και οι άλλες μετοχές τεχνολογίας διαπραγματεύθηκαν με άνοδο στην πλειοψηφία τους.

Η LG Electronics, εν τω μεταξύ, έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, αφού προηγουμένως υποχώρησε περισσότερο από 2%, μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέκρινε την επιβολή φόρων σε πλυντήρια ρούχων που εισάγονται από την Κορέα. Η Samsung Electronics, η οποία παράγει επίσης πλυντήρια ρούχων, σημείωσε άνοδο κατά 1,41%.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση των ΗΠΑ ως «υπερβολική».

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,79%, ενώ θετικό κλίμα επικράτησε και στις αγορές της Κίνας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, με άνοδο 1,39% μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στην ηπειρωτική χώρα ο Shanghai composite με κέρδη 0,76% και ο Shenzhen Composite με άνοδο 0,19%.

Οι αμερικανικές μετοχές στο μεταξύ, σημείωσαν άνοδο μετά την επίτευξη προσωρινής συμφωνίας μεταξύ ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Στο πλαίσιο αυτής, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον νόμο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι την 8η Φεβρουαρίου, τερματίζοντας την αναστολή της λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες. Η συμβιβαστική πρόταση είχε υιοθετηθεί νωρίτερα κι από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα