Άνοδος στην Ασία με το βλέμμα στα αμερικανικά στοιχεία για την απασχόληση

Άνοδο σημείωσαν οι ασιατικές αγορές εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για τα payrolls πλην του αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ.

Οι συναλλαγές στην Ασία ακολούθησαν ακόμα ένα ανοδικό κλείσιμο για τις αμερικανικές μετοχές, μετά τις δηλώσεις στελεχών της αμερικανικής Federal Reserve που ερμηνεύτηκαν ως περαιτέρω στήριξη σε μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Στην Αυστραλία, ο ASX

σημείωσε άνοδο 1,04% με τον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφέλειας σε θετικό έδαφος.

Ο υποδείκτης χρηματοοικονομικών σημείωσε άνοδο 0,94%, καθώς κέρδη κατέγραψαν οι τέσσερις μεγάλες εγχώριες τράπεζες. Η μετοχή της ANZ σημείωσε αύξηση 1,34%, η Commonwealth Bank 0,93%, η Westpac 1,07% και η National Australia Bank με άνοδο 1,03%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε άνοδο 0,30% , σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 26 μηνών καθώς το δολάριο ενισχύεται στα 112,83 γεν από το χαμηλό των 112,40 γεν χθες το βράδυ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng επανήλθε με κέρδη 0,22%, μετά τη χθεσινή αργία.

Οι αγορές σε Κίνα και Νότια Κορέα παραμένουν κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Σε ό,τι αφορά θέσεις εργασίας πλην του αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ, η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs αναφέρει σε σημείωμά της ότι αναμένει επιβράδυνση στις 50.000 νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο, κάτω από τις προβλέψεις για αύξηση κατά 80.000, καθώς και απο τη μέση αύξηση για το τρίμηνο της τάξης των 185.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα