Άνοδος στην Ασία εν αναμονή της απάντησης της Πιονγιάνγκ στις αμερικανικές κυρώσεις

Σε θετικό πρόσημο οι ασιατικές αγορές καθώς αυξάνεται η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, μετά τα θετικά αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ, παράλληλα, αναμένουν την αντίδραση της Πιόνγιανγκ στις κυρώσεις που της επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλε τις κυρώσεις λόγω των διηπειρωτικών ρίψεων βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το Reuters,

οι κυρώσεις θα μπορούσαν να μειώσουν τα έσοδα του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν από εξαγωγές ύψους 3 δισ. δολ. κατά το ένα τρίτο.
Κάποιοι αναλυτές, ωστόσο, αναφέρουν πως είναι μάλλον απίθανο οι κυρώσεις να πτοήσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες το Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Στα ταμπλό, ο ASX 200 Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,93%. Οι υποδείκτες ενέργειας και πρώτων υλών σημείωσαν άνοδο 1,01% και 1,6% αντίστοιχα. Ο υποδείκτης χρηματοοικονομικών ενισχύθηκε κατά 0,98%.

Η μετοχή της Commonwealth Bank αντέστρεψε τις απώλειες 0,8% που είχε νωρίτερα και σημείωσε άνοδο 1,12%. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα υπεύθυνο για τις δεκάδες ανέλεγκτες καταθέσεις εξαιτίας των οποίων κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος οφειλόταν σε λάθος κωδικούς στο λογισμικό.

Ανοδο σημείωσαν και οι μετοχές μεγάλων μεταλλευτικών εταιρειών, με τη Rio Tinto στο +2.04, τη Fortescue +2,45% και η BHP Billiton με άνοδο 2,26%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 είχε άνοδο 0,52% και ο Topix νωρίτερα ενισχυόταν κατά 0,55%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,14%.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο Taiex στην Ταϊβάν με άνοδο 0,48%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,39%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite ενισχύθηκε 0,42%.

Keywords
Τυχαία Θέματα