Άνοδος 79% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου της Lufthansa

Αντιμέτωπη με επαναλαμβανόμενες απεργίες και μειωμένη ζήτηση λόγω τρομοκρατίας, όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, ήρθε φέτος η Lufthansa.

Ο γερμανικό αερομεταφορέας ανακοίνωσε μείωση στις πωλήσεις γ' τριμήνου και στα προσαρμοσμένα κέρδη, την ώρα που όλος ο κλάδος στην Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα

κέρδη προ τόκων και φόρων υποχώρησαν κατά 6,5% στο 1,15 δισ. ευρώ, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά σχεδόν 111 εκατ. ευρώ στα 8,8 δισ. ευρώ.

Εντούτοις, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά το γ' τρίμηνο κατά 79% στο 1,4 δισ. ευρώ, γεγονός που η εταιρεία αποδίδει κυρίως στη διευθέτηση με τις εργατικές ενώσεις αναφορικά με τις συντάξεις.

Η Lufthansa, όπως και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες φέτος, έχει έρθει αντιμέτωπη με επαναλαμβανόμενες απεργίες του προσωπικού, με πλεονάζουσα χωρητικότητα και χαλαρή ζήτηση λόγω της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις με το προσωπικό που αντιδρά στις προσπάθειες της εταιρίας να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Οι πιέσεις στη Lufthansa και τον τομέα ευρωπαϊκών πτήσεων του ομίλου αυξάνονται. Η Ryanair που είναι και η μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αναπτύσσεται ραγδαία στη Γερμανία κάτι που οδηγεί στην προσέλκυση πελατών από τον κατεστημένο αερομεταφορέα.

«Ανατποκρινόμαστε στις αυξανόμενες πιέσεις στις αερομεταφορές με συνεπή ικανότητα και πειθαρχία σε ό,τι αφορά τις δαπάνες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η γερμανική εταιρία συνεχίζει να μειώνει χωρητικότητα ακόμη και το τέταρτο τρίμηνο, με σχέδια για ανάπτυξη 8,7% έναντι του περσινού στόχου για επέκταση 9,7% . Παράλληλα, η ετήσια χωρητικότητα θα αυξηθεί φέτος κατά 5,2% έναντι προηγουμένου σχεδιασμού για 5,4%.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα η Lufthansa ενέκρινε την αγορά του 55% της Brussels Airlines που δε βρίσκεται ακόμη στην κατοχή της.
Σε κάθε περίπτωση, τα προσαρμοσμένα κέρδη για όλο το έτος προ τόκων και φόρων αναμένεται να φτάσουν μετά βίας τα περσινά που ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα