Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq μετά τα κέρδη τεχνολογικών κολοσσών

Η Wall Street πανηγύρισε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως με αποτέλεσμα την άνοδο του Nasdaq κατά 2,2%.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,14% στις 23.434 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά 0,81% στις 2.581 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,2% στις 6.701 μονάδες.

Χθες ανακοίνωσαν αποτελέσματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alphabet, Microsoft και Amazon, εμφανίζοντας όλοι τους κέρδη πάνω από τις προβλέψεις.

Οι μετοχές της Amazon, της Microsoft και της Alphabet σημείωσαν αντίστοιχα άνοδο 13,22%, 6,41% και 4,26%.Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.100 δολάρια την Παρασκευή.

«Ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε τα αποτελέσματα χθες βράδυ» τόνισε ο Randy Warren, CIO στη Warren Financial. «Αυτό το ράλι βασίζεται στα κέρδη» τόνισε.

«Όταν προσπαθείς να καταλάβεις γιατί οι δείκτες σημειώνουν άνοδο είναι γιατί υπάρχει αύξηση των κερδών και δεν υπάρχουν ενδείξεις για υποβάθμιση» πρόσθεσε ο Warren.

Στα μακροοικονομικά, ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψε το γ' τρίμηνο η αμερικανική οικονομία χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μετά τους τυφώνες που έπληξαν την ανατολική ακτή.Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3% την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπ. Εμπορίου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 2,7%. Σύμφωνα με το υπουργείο,πάντως, δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί αναλυτικά ο αντίκτυπος των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα στο ΑΕΠ του τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα