Ανοδική αντίδραση στη Wall Street μετά το sell off

Σε θετική πορεία κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας ανακάμπτει μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχθηκε τόσο στη Wall Street όσο και στη γερμανική αγορά.

Κέρδη 0,71% για τον Dow Jones στις 18.275 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,64% στις 2.164 μονάδες, ενώ κατά 0,64% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.305 μονάδες.

Στο

0,61% η άνοδος για το ADR της Deutsche Bank στα 10,95 δολάρια, το οποίο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκε εν τω μέσω εκτεταμένων πωλήσεων, μετά από δημοσίευμα ότι 10 hedge funds έχουν μειώσει την έκθεσή τους στη γερμανική τράπεζα, καθώς θεωρούν ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικά κεφαλαιακά προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

«Το θέμα της Deutsche Bank είναι μεταξύ των πέντε βασικών για τα οποία συζητά η αγορά», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities και προσθέτει ότι «είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όταν μία μετοχή έχει υποχωρήσει 8% να φέρνει στο μυαλό μνήμες από την περίοδο κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008. Η αγορά αντέδρασε αντανακλαστικά».

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι προσωπικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο, ενώ τα εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,2%.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,73% και του 10ετούς στο 1,55%. Κέρδη για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,12 δολ. και το δολάριο να φθάνει στα 101,2 γεν.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί κατά 3% στις 13,6 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα