Ανοδική αντίδραση στη Wall Street λόγω εταιρικών μεγεθών

Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφουν, εκ νέου, το ενδιαφέρον τους σε καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά μεγέθη τριμήνου, αλλά και στη «μεικτή» ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Κέρδη 0,54% για τον Dow Jones στις 18.184 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,8% στις 2.143 μονάδες, ενώ κατά 1,21% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.262 μονάδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε

0,3% τον Σεπτέμβριο, ισοφαρίζοντας πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε μόλις 0,1%, χαμηλότερα των προβλέψεων.

«Για μένα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν απογοητευτικά. Επιφανειακά και σε επίπεδο αριθμών τα στοιχεία ήταν θετικά, αλλά ο δομικός πληθωρισμός απογοήτευσε», τονίζει ο Phil Orlando, στρατηγικός αναλυτής στη Federal Investors.

Ο κ. Orlando εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ το περίφημο FedWatch της CME Group «δείχνει» ότι οι πιθανότητες για μία τέτοια κίνηση ξεπερνούν το 60%.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις ανακοινώσεις των εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου.

Κέρδη 1,82% για τη μετοχή της Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων, αλλά πτώση 2,1% για την Johnson & Johnson, αν και αυτή κατόρθωσε να ξεπεράσει να ξεπεράσει τις προβλέψεις.

Ράλι 19% για τον τίτλο της Netflix, λόγω ιδιαίτερα θετικών μεγεθών τριμήνου, ενώ κατά 7% υψηλότερα κινείται η UnitedHealth Group και αυτή εξαιτίας των καλύτερων του αναμενόμενου κερδών γ' τριμήνου.

Οριακά χαμηλότερα ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,098 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 104 γεν.

Στο τέσσερα προς ένα διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη CBOE Vix να αγγίζει το 15,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα