Ανοδική αντίδραση για τη Wall Street

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι τρεις βασικοί δείκτες, μετά από το διήμερο selloff που προκάλεσε το Brexit.

Κέρδη άνω των 200 μονάδων στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενισχύεται κατά 184 μονάδες ή 1,08% στις 17.324 μονάδες, με τις μετοχές των Travelers, Goldman Sachs, McDonald's και Visa να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ενίσχυση που ξεπερνά το 2% καταγράφει ο ενεργειακός κλάδος γεγονός που στηρίζει

και την πορεία του S&P 500, με τον δείκτη να ενισχύεται 1,11% στις 2.022 μονάδες, ενώ κατά 1,61% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.667 μονάδες.

«Νομίζω ότι το πρώτο σοκ από το Brexit αρχίζει να χαλαρώνει. Δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο με την κρίση του 2008, μοιάζει περισσότερο με αυτήν του 2011», εκτιμά ο Doug Cote, στρατηγικός αναλυτής στην Voya Investment Management.

Οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,106 δολ. και το δολάριο στα 102,4 γεν, ενώ σε θετική πορεία κινείται και η στερλίνα.

Σε επίπεδο οικονομίας, θετική ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για το αμερικανικό ΑΕΠ, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις, το οποίο εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 1,1% στο α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στο οκτώ προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί κοντά στο 21,3.

Keywords
Τυχαία Θέματα