Ανοδικά οι ευρωαγορές – Κέρδη 6,4% για Nokia

Με θετικό πρόσημο, εξαιρουμένης της αγοράς του Λονδίνου, ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να έχει στραφεί στις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων που αφορούσαν την Ευρωζώνη.

Κέρδη 0,22% για τον Euro Stoxx 600 στις 392 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.

Στο 0,31% η άνοδος για τον DAX 30 στις 12.659 μονάδες, ενώ απώλειες 0,15% εμφάνισε ο FTSE 100 στις 7.485 μονάδες, σαφώς επηρεασμένος από

την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν νεαρής ηλικίας. Κέρδη 0,47% για τον CAC 40 στις 5.348 μονάδες.

Σε θετική πορεία και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 1,14% στις 10.916 μονάδες, ενώ 0,46% υψηλότερα κινήθηκε ο FTSE MIB στις 21.415 μονάδες.

Θετική ώθηση στις αγορές έδωσε η διατήρηση σε υψηλό έξι ετών του σύνθετου PMI της Markit (πρόκειται για τα προκαταρκτικά στοιχεία), ο οποίος διαμορφώθηκε στο 56,8 για τον Μάιο.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, με τη μετοχή της Nokia να ενισχύεται άνω του 6%, μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Apple που οδηγεί σε λήξη της κόντρας μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών αναφορικά με πνευματικά δικαιώματα.

Στο 1,81% η άνοδος για τον τίτλο της Vivendi, μετά από δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση μειοψηφικού ποσοστού της Universal Music Group.

Πτώση σχεδόν 2% για τον τίτλο της Marks & Spencer, μετά από έρευνα του Συνδέσμου Βρετανικών Βιομηχανιών, σύμφωνα με την οποία οι λιανικές πωλήσεις έχουν υποχωρήσει τον Μάιο. Στο 2,5% τα κέρδη για τη μετοχή της easyJet, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τον τίτλο από την Royal Bank of Scotland.

Keywords
Τυχαία Θέματα