Ανοδικά η Ευρώπη – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει Fed

Με θετικό πρόσημο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής πριν την ανακοίνωση της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,2%, με τους περισσότερους τομείς και τους κυριότερους δείκτες σε θετικό έδαφος. Πριν λίγο ο Stoxx600 σημείωνε άνοδο 0,40%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,06%, o DAX +0,34%, o CAC40 +0,64%, o FTSE MIB με άνοδο 0,22%

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed

θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο αναμένουν με προσοχή τα σχόλια που θα διατυπωθούν για τη μελλοντική πορεία που θα χαράξει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η απόφαση αναμένεται στις 7 μμ. ώρα Λονδίνου.

Στο μεταξύ, στο προσκήνιο συνεχίζουν να βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις. Στις ΗΠΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, χαρακτήρισε «απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι έχει εμπλακεί στην φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεκλογικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμία γνώση» για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα. Επίσης, πάνω από 190 μέλη των Δημοκρατικών κατέθεσαν μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι λάμβανε κεφάλαια από ξένες κυβερνήσεις μέσω των επιχειρήσεών του, καταπατώντας έτσι το Σύνταγμα.

Στην Ευρώπη, ο Μακρόν είπε στην Τερέζα Μέι ότι η Βρετανία είναι καλοδεχούμενη να παραμείνει στην ΕΕ, αν αλλάξει γνώμη για το brexit, την ώρα που η νέα βρετανική κυβέρνηση υιοθετεί μια ήπια στάση για το θέμα.

Στα επιχειρηματικά νέα, ο επικεφαλής της γερμανικής επιτροπής ανταγωνισμού απέρριψε τα σχέδια της κυβέρνησης να διασώσει την AirBerlin.

Keywords
Τυχαία Θέματα