Ανοδικά η Ασία με lead το ρεκόρ της Wall

Οι μεγαλύτεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο μετά το χθεσινό ρεκόρ για τους δείκτες της Wall Street λόγω της αισιοδοξίας για την υπερψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο καθώς υποχώρησαν οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,15% για να διαμορφωθεί στις 22.868 μονάδες.

Ο δείκτης Topix σημείωσε επίσης πτώση 0,15% και έκλεισε στις 1.815,18 μονάδες.

Στη Σεούλ, ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,13% στις 2.478,53 μονάδες, καθώς ενισχύθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας. Αντιθέτως,

πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω των έντονων διαφωνιών του εργατικού σωματείου στα εργοστάσια της Hyundai Motors καθώς και τις ανησυχίες σχετικά με πιθανές αλλαγές στη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών ΗΠΑ-Κορέας. Η κορεατική κυβέρνηση αναμένει ότι η Ουάσιγκτον θα ζητήσει μειωμένους μη δασμολογικούς φραγμούς στις εξαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Στο Σίδνεϊ, ο S&P/ASX 200 με κέρδη 0,54% έκλεισε στις 6.071,8 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης έδωσαν ώθηση στον ευρύτερο δείκτη μετά την άνοδο των μετάλλων και του σιδηρομεταλλεύματος: η BHP έκλεισε με άνοδο 0,78% και η Mount Gibson Iron 5,95%. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού σημείωσαν επίσης άνοδο με τον σχετικό υποδείκτη να ενισχύεται κατά 1,97%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με άνοδο 0,88% στις 3.296,68 μονάδες και ο Shenzhen Composite με άνοδο 0,87% στις 1.905,62 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index με άνοδο 0,59% , καθώς τα κέρδη των κλάδων τεχνολογίας, χρηματοοικονομικών και καζίνο αντιστάθμισαν τις απώλειες από τον τομέα ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα