Ανοδικά η Wall Street χάρη στα εταιρικά μεγέθη

Σε τροχιά ανόδου οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση περισσότερο θετικών εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου αλλά και λόγω της προσπάθειας ανάκαμψης των τιμών του μαύρου χρυσού.

Κέρδη 0,44% για τον Dow Jones στις 20.494 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,37% στις 2.346 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,46% υψηλότερα στις 5.890 μονάδες.

Άνοδος που ξεπερνά το 4% για τη μετοχή της American Express, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών

α' τριμήνου. Στον αντίποδα πτώση 1,4% σημειώνει η μετοχή της Verizon, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 5,1%.

«Οι ανακοινώσεις κερδών α' τριμήνου δεν έχουν, μέχρι στιγμής, κάποια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη», τονίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Ανάκαμψη για την τιμή του μαύρου χρυσού, με το αμερικανικό αργό να φθάνει στα 50,72 δολάρια, ενώ την Τετάρτη είχε εμφανίσει «βουτιά» σχεδόν 4%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις επικείμενες γαλλικές εκλογές της Κυριακής, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα μετά και την αναπάντεχη δημοσκοπική ανάκαμψη του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λικ Μελανσόν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop, ο κ. Μελανσόν βρίσκεται 5% χαμηλότερα από τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται ως ο πιθανότερος τελικός νικητής.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έφθασαν στις 244.000, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ ο δείκτη Philadelphia Fed για το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε τον Απρίλιο στις 22 μονάδες από 32,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα