Αναστροφή του ράλι του χαλκού φοβούνται οι επενδυτές

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τότε που οι επενδυτές ξεκίνησαν να στοιχηματίζουν υπέρ ενός ράλι του χαλκού, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία.

Οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματά τους υπέρ των αυξήσεων των τιμών του χαλκού για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες επίσης εξασθένησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο αναπτυξιακό μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, τη στιγμή που μία ανάκαμψη του δολαρίου πιέζει τις τιμές των εμπορευμάτων.

Η τιμή του χαλκού έχει μειωθεί κατά 20% τον περασμένο

χρόνο. Τη στιγμή που οι Glencore και Freeport-McMoRan έχουν μειώσει την παραγωγή τους, οι επενδυτές ανησυχούν πως οι μειώσεις αυτές δεν είναι αρκετές. Ορυχεία χαλκού συνολικής παραγωγής 4,5 εκατομμυρίων τόννων πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι το 2020, ενώ οι περισσότερες εξορυκτικές δεν έχουν αλλάξει τα αναπτυξιακά σχέδιά τους παρά τις χαμηλότερες τιμές, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.

Η Societe Generale συμβούλευσε τους επενδυτές της να σορτάρουν τον χαλκό αυτό το μήνα, εν μέσω μεγαλύτερης εκ της αναμενόμενης επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας, και υπερπροσφοράς του μετάλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα