Ανακάμπτει το πετρέλαιο: Άνοδος 1% λόγω Σαουδικής Αραβίας

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περίπου 1% τη Δευτέρα, καθώς η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος εξαγωγέας, ανακοίνωσε μείωση της προσφοράς για τον Δεκέμβριο, κίνηση που θεωρείται ως μέτρο για την ανακοπή της ύφεσης της αγοράς, η οποία είχε δει πτώση 20% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ σημειώνει άνοδο 1,80% ή 1,26 σεντς και διαμορφώνεται στα 71,44 δολ/βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,16%

ή κατά 70 σεντς στα 60,89 δολ/βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει την προσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το Δεκέμβριο, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ενέργειας, καθώς η δύναμη του ΟΠΕΚ προβλήματα στις προσπάθειές του να πείσει κι άλλους παραγωγούς να συμφωνήσουν σε μια συντονισμένη μείωση της παραγωγής.

Ο Khalid al-Falih δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ζήτηση των πελατών της Saudi Aramco για αργό πετρέλαιο θα μειωθεί κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως ο Δεκέμβριο έναντι του Νοεμβρίου. Η περικοπή αντιπροσωπεύει μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου κατά περίπου 0,5%.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή που οι τιμές του αργού έχουν υποστεί μείωση κατά περίπου 20% σε ένα μήνα, καθώς η προσφορά σημείωσε άνοδο, ιδίως από τους τρεις κορυφαίους παραγωγούς: ΗΠΑ, Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Keywords
Τυχαία Θέματα