Αλύγιστοι, ευλύγιστοι

Οι αρχαίοι σοφοί της Κίνας έλεγαν «ότι λυγίζει αντέχει, ό, τι δεν λυγίζει σπάει»! Απόδειξη;
Αλύγιστο το Κρεμλίνο της Σοβιετικής συντρόφισσας, στο τέλος γκρεμίστηκε χωρίς ν ανοίξει ρουθούνι. Αλύγιστα τα κράτη του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στο τέλος κατάντησαν τραπουλόχαρτα! Απόδειξη;

Ευλύγιστη η Κίνα του Μάο Τσε Τουνγκ. Ευλύγιστη με την ρήση του Ντενγκ Χσιάο Πινγκ «τι μαύρη τι άσπρη γάτα όλες γάτες είναι» με αποτέλεσμα όχι μόνο το καθεστώς ν αντέξει αλλά και σήμερα τον κόσμο να διαφεντεύει!

Απόδειξη; Η ευλυγισία

του καπιταλισμού. Στο πιτς φυτίλι προσαρμόζεται, εκσυγχρονίζεται, ενσωματώνει και απογειώνεται. Το σύστημα που δια της καταστροφής καταφέρνει να ανανεώνεται. Κατασπαράζει ανθρώπινες «σάρκες» κι όμως όλο κι ανεβαίνει. Αυτή η κολοσσιαία διαφορά ανάμεσα στο Κρεμλίνο του Μπρέζνιεφ και τον Λευκό Οίκο του Μπαράκ Ομπάμα. Πάμε τώρα στα καθ ημάς!

Αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία, αν και πολιτικός εκπρόσωπος του καπιταλισμού, παραμένει άκαμπτη και αλύγιστη. Προσκολλημένη στο παρελθόν. Διαρκώς αλληθωρίζει προς τα πίσω. Το πεπρωμένο προεστών και κοτζαμπάσηδων έχει στοιχειώσει την γαλάζια παράταξη. Γιατί; Δεν είναι της ώρας. Πάντως σε γενικές γραμμές η ακαμψία το στοιχείο που διαπερνάει τον κορμό της Ν.Δ

Ομως ο τάχα μου αριστερός Αλέξης Τσίπρας ο πιο ευλύγιστος πολιτικός εκπρόσωπος της αστικής ελίτ. Προσαρμόζεται, ενσωματώνει, ελίσσεται και πορεύεται. Μετά το πρώτο εξάμηνο της ατέρμονης διαπραγμάτευσης και ακαμψίας, μεταλλάχθηκε σε κανονικό αίλουρο. Η ταμπέλα αριστερή και φιλολαική. Στην φλυαρία και την παπαρολογία. Οι πράξεις εντελώς στστημικές

Παράδειγμα; Με τη μία εξαφάνισε τους σκληροπυρηνικούς αμετανόητους αριστερούς Λαφαζάνηδες και άλλους. Ο Καλογρίτσας «εξαερώθηκε» με το πρώτο φύσημα του αέρα. Και η αντιπαράθεσή του που οι παπάδες την ονόμασαν «ιερό πόλεμο» μεταβλήθηκε σε ανέκδοτο. Του τύπου «ελάτε ρε παιδιά ένα αστείο κάναμε κι εσείς το πήρατε στα σοβαρά;»

Προσέξτε τώρα ρεσιτάλ ευλυγισίας. Πρώτα ρίχνει μπαλοθιά, ύστερα μελετάει και επεξεργάζεται τα αποτελέσματα της μπαλοθιάς και στο τέλος...πορδή η μπαλοθιά. Περίφημα!

Είμαι σχεδόν βέβαιος πως έτσι και τελικά το Συμβούλιο Επικρατείας εκδόσει ετυμηγορία που θα χαρακτηρίζει αντικανονική την διαδικασία παροχής τηλεοπτικών αδειών, ο Αλέξης με την παρέα του, με πιρουέτα εκατόν ογδόντα μοιρών, θα μετακινηθεί λέγοντας ότι «είμαστε νομοταγείς» Να μη σου πω ότι μπορεί και να το επιδιώκει από πάνω!

Γιατί; Επειδή με την σκηνοθετημένη ακαμψία του Νίκου Παππά έχει τρίξει τα δόντια στους αντιπάλους του και παράλληλα έχει πείσει τους οπαδούς του! Οτι αυτός είναι εναντίον της διαπλοκής, αλλά τι να κάνει ο καψερός, αναγκάζεται τώρα να αναδιπλωθεί και να συμμορφθωθεί με τους νόμους!

Με απλά λόγια ο Τσίπρας και η παρέα του ο πλήρης ορισμός καιροσκοπισμού και τυχοδιωκτισμού. Και με τον διάβολο θα πάω αρκεί εγώ να κουμαντάρω τα χαλινάρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα