Αλωνίζει στο Ελιζέ η Γκαγιέ - Διαλέγει ακόμα και τους υπουργούς

Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για το ρόλο της Ζουλί Γκαγιέ στο Ελιζέ και την επίδραση που ασκεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας μέσα από το βιβλίο «Mademoiselle» (Δεσποινίς) που πρόκειται για μια νέα βιογραφία της συντρόφου του Γάλλου Προέδρου.

Το εν λόγω βιβλίο που υπογράφει η συγγραφέας και δημοσιογράφος

του πρώτου σε κυκλοφορία εβδομαδιαίου περιοδικού στη Γαλλία «Paris Match», Πολίν Ντελασίν περιγράφει πώς η Γκαγιέ κάνει κουμάντο στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας έχοντας λόγο ακόμη και για το ποιος θα γίνει υπουργός.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βιβλίο η Ζουλί πρότεινε για υπουργό Εργασίας τη Μιριάμ Ελ Κομρί στη θέση του François Rebsamen.

«O Φρανσουά και η Ζιλί παίζουν ταρό και ακούν μουσική. Μερικές φορές συζητούν για τον επικείμενο ανασχηματισμό», αναφέρει επίσης η Πολίν Ντελασίν. Στο βιβλίο φέρεται ότι είπε στον Ολάντ γελώντας «Φρανσουά, δεν έχουμε παρά να παντρευτούμε, έτσι θα κάνουμε τις εφημερίδες να πουλήσουν!».


Σύμφωνα όμως με τη δημοσιογράφο: «Προς το παρόν, η Γκαγιέ δεν προβλέπεται να γίνει Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Είναι πολύ διακριτική αλλά όμως επηρεάζει πολύ τον Ολάντ. Ωστόσο δεν πρόκειται να επισημοποιηθεί η σχέση τους πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου το 2017. Και δεν είμαι σίγουρη αν οι Γάλλοι θα δέχονταν ευνοϊκά κάτι τέτοιο».

Μάλιστα στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι ένας από τους νεανικούς έρωτες της Γαλλίδας ηθοποιού -οταν δούλευε σαν σερβιτόρα- ήταν ένας μουσικός που για να ζήσει εργαζόταν ως βοηθός και σοφέρ της Κάρλα Μπρούνι. Μάλιστα το ειδύλλιο τους είχε άδοξο τέλος, καθώς η Ζουλί έκανε σχέση με τον καλύτερό του φίλο, σύμφωνα πάντα με τη συγγραφέα και δημοσιογράφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα