Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της Samsung

Ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics Co. υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτηση του, μετά από δεκαετίες στην εταιρεία, με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται νέα ηγεσία μετά από σκάνδαλο δωροδοκίας που οδήγησε στη φυλάκιση του de facto επικεφαλής της.

Ο Kwon Oh-hyun, ο οποίος έχει επίσης αναπληρωτής πρόεδρος, ανακοίνωσε

την αποχώρησή του από τη θέση του CEO την Παρασκευή, καθώς η εταιρεία με έδρα το Suwon ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα ύψους 14,5 τρισεκατομμυρίων γουάν (12,8 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω της αλματώδους αύξησης της ζήτησης για οθόνες και chips μνήμης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει μια "άνευ προηγουμένου κρίση" παρά την οικονομική επιτυχία.

Ο Kwon αναδείχθηκε ως το δημόσιο πρόσωπο της Samsung Electronics αφού ο Jay Y. Lee, εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, συνελήφθη και κρατήθηκε, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης τον Αύγουστο, εν μέσω του σκανδάλου που κατέστρεψε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Ενώ τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επιχειρηματικές μονάδες της Samsung λειτουργούν ομαλά, αυτό από μόνο του μπορεί να παρουσιάσει κινδύνους για τον Kwon, δήλωσε ο Park Ju-gun, ο οποίος παρακολουθεί στελέχη επιχειρήσεων στο CEOScore.

"Κανείς δεν θέλει να είναι ο επικεφαλής της Samsung Electronics σε μια εποχή όπως αυτή. Είναι πολύ επικίνδυνο", δήλωσε ο Park. "Όποιος είναι σε αυτή τη θέση έρχεται σε σύγκρουση με την οικογένεια που ελέγχει την εταιρεία. Μόνο όσο μένει στη σκιά, μπορεί να παίξει το ρόλο του ικανοποιητικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα