Αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για τα online σούπερ μάρκετ Ocado

Αύξηση του ενδιαφέροντος από πλευράς αμερικανικών ομίλων σούπερ μάρκετ «βλέπει» η βρετανική αλυσίδα online σούπερ μάρκετ, Ocado, κυρίως μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Whole Foods, από την Amazon, με ένα deal ύψους $13,7 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ocado, Tim Steiner, δήλωσε ότι η κίνηση της Amazon

ωθεί τους υπάρχοντες παίκτες της αγοράς σούπερ μάρκετ να σκέφτονται περισσότερο τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια.

«Γι' αυτό και βλέπουμε αυξημένο ενδιαφέρον για τη λύση της τεχνολογίας που προσφέρουμε από παίκτες των ΗΠΑ», ανέφερε μετά την ανακοίνωση για άνοδο 2,7% στα δομικά κέρδη α' εξαμήνου για την Ocado. Η εν λόγω εταιρεία πρωτοστάτησε στη χρήση software και στον αυτοματισμό των παραγγελιών μέσω διαδικτύου από μεγάλες αποθήκες..

Οι online αγορές ειδών σούπερ μάρκετ στη Βρετανία αποτελούν το 7,6% των συνολικών αγορών του τομέα, ποσοστό που, κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία αυξάνεται.

Η Ocado έχει μερίδιο 1,3% στη βρετανική αγορά.

Κάποιοι αναλυτές βλέπουν ως πολύ πιθανή την εξαγορά της Ocado επίσης από την Amazon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το onlineσολυπερ μάρκετ ιδρύθηκε από τρεις πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs το 2000 κι έχει διχάσει τους αναλυτές όσο λίγες μετοχές, καθώς μερίδα αυτών θεωρούν τις παραδόσεις παραγγελιών κατ' οίκον από τεράστια κέντρα διανομής ως το μέλλον των σούπερ μάρκετ και άλλους να θεωρούν αυτή την τεχνολογία ως δαπανηρή και περίπλοκη που δεν θα μπορέσει να παράξει βιώσιμα και μακροπρόθεσμα κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα