Αυτοί είναι οι κλάδοι που ενίσχυσαν την απασχόληση το 2017

Με επιβράδυνση, αν και ανοδικά, κινήθηκε το ποσοστό της απασχόλησης στην Ελλάδα φέτος. Ο αριθμός των απασχολούμενων στην ελληνική οικονομία ενισχύθηκε σε ετήσια βάση για 14ο συνεχές τρίμηνο το γ' τρίμηνο του 2017, κατά 2,3%, ή κατά 87.000 άτομα, έναντι 2,4% ή 88.800 ατόμων το β' τρίμηνο του έτους.

Την ίδια στιγμή, η ετήσια μεταβολή της απασχόλησης ήταν 2,1% ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (2,3%).

Σύμφωνα με το τεύχος «7 Ημέρες Οικονομία» της Eurobank

στην αύξηση της απασχόλησης συνέβαλαν 16 κλάδοι της ελληνικής οικονομίας από συνολικά 21.

Οι κλάδοι που αποτέλεσαν του κύριους μοχλούς ενίσχυσης της απασχόλησης την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 ήταν το εμπόριο, ο τουρισμός, η υγεία & η κοινωνική μέριμνα και η μεταποίηση. Πιο συγκεκριμένα, στον κλάδο οικονομικής δραστηριότητας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της επισκευής μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών καταγράφηκε ετήσια ενίσχυση της απασχόλησης της τάξης των 20,5 χιλ ατόμων. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον κλάδο των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης (τουρισμός) ήταν 13,8 χιλ άτομα. Τέλος στους κλάδους των δραστηριοτήτων ανθρώπινης υγείας και κοινωνικής μέριμνας και της μεταποίησης σημειώθηκε αύξηση της τάξης των 9,8 και 9,1 χιλ ατόμων αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, οι τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων στους οποίους καταγράφηκε μείωση του αριθμού των απασχολούμενων ήταν οι: δραστηριότητες νοικοκυριών ως εργοδοτών (-5,0 χιλ άτομα), γεωργία, δασοκομία και αλιεία (-4,3 χιλ άτομα), διαχείριση ακίνητης περιουσίας (-2,1 χιλ άτομα), ορυχεία και λατομεία (-1,6 χιλ άτομα) και δραστηριότητες ετερόδικων οργανισμών και φορέων (-1,0 χιλ άτομα).

Keywords
Τυχαία Θέματα