Αυτές είναι οι 10 μετοχές που θα εκτοξευτούν όταν αρχίσει η ανάκαμψη του πετρελαίου

Αν κανείς αγνοήσει τα πρωτοσέλιδα για την πτώση του πετρελαίου και τις δύσκολες ώρες που περνά ο ενεργειακός τομέας, η επένδυση σε πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα κερδοφόρα, υποστηρίζει το Marketwatch.

Την ώρα που σοκαριστική έκθεση της Wolfe Research, προβλέπεται ότι μία στις τρεις αμερικανικές πετρελαϊκές θα χρεοκοπήσει, ενώ το πετρέλαιο βρίσκεται σε χαμηλό 12 ετών, με μία συνεχή πτωτική πορεια

τους τελευταίους πέντε μήνες και ενόσω επενδυτικές τράπεζες προβλέπουν το βαρέλι πετρελαίου ακόμα και κάτω από τα 30 δολάρια, ο Bill Mann, προβλέπει χρυσοφόρα κέρδη για όσες εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα με υπερδανεισμό.

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Motley Fool Asset Management, υποστηρίζει ότι στον τομέα των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που θα βγουν κερδισμένες από τον χαμό στον τομέα της ενέργειας. Ο Mann επικαλείται το παράδειγμα της National Oilwell Varco, η οποία όπως σημειώνει έχει κάνει μία "πολύ συντηρητική διάρθρωση σε μια καταστροφική για την αγορά στιγμή".

"Οι 18 τελευταίοι μήνες ήταν οι χειρότεροι για τις τιμές του Brent και σε αυτές τις περιπτώσεις τότε είναι που συνήθως έρχεται η αναστροφή", τονίζει, υποστηρίζοντας ότι μετά την καταστροφή στον τομέα της ενέργειας οι υγιείς εταιρείες θα βρουν παρθένο έδαφος για να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους.

Η National Oilwell Varco, με σχέση στις 30 Σεπτεμβρίου μακροχρόνιου χρέους/μετοχή 15,3% είναι η εταιρεία με την χαμηλότερη σχέση ανάμεσα σε έξι παρόμοιες εταιρείες του S&P 500, σύμφωνα με το FactSet.

Δείτε τις 10 εταιρείες του τομέα ενέργειας του S&P 500 με την χαμηλότερη σχέση χρέους/μετοχής, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα