Αφήστε τα "μηδενικά" να ολοκληρώσουν - Παραγωγή αξίας θέλουμε όχι αξιολόγηση

Εκατομμύρια Έλληνες – κυρίως οι άνεργοι- αναμένουν ή θα έπρεπε να αναμένουν την αξιολόγηση της οικονομίας από τους ξένους δανειστές μήπως και καλυτερεύσουν κατά τι οι συνθήκες. Λέμε κατά τι διότι θα είναι ελάχιστη η επίδραση. Όμως, η αξιολόγηση δεν είναι πανάκεια. Έχουμε ξεχάσει την αξία που πρέπει να έχουμε ως λαός και τις αξίες που πρέπει να παράγουμε στις επιχειρήσεις, στις δουλειές κλπ.

Μπορείς να παράγεις, όμως, αξία όταν βρίσκεσαι κάτω από το μηδέν ;
Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Στις τράπεζες οι ξένοι

επενδυτές τοποθέτησαν 5,5 δισ. ευρώ κυριολεκτικά στο μηδέν – καθώς οι τιμές των βιβλίων μηδένισαν τους μετόχους.

Μέσα σε τέσσερις μήνες οι τιμές του μηδενικών έπεσαν υπό από το μηδέν – Τα οικονομικά Πανεπιστήμια πρέπει να αποστείλουν πολυμελείς αποστολές για να δουν πως επιτεύχθηκε αυτό το κατόρθωμα.

Για όλα αυτά ο πρωθυπουργός είχε να πει – όπως του έγραψαν – ότι χρησιμοποιήσαμε μόνο τα 5,5 από τα 25 δισ. ευρώ. Έχει λησμονήσει πόσα λεφτά χάθηκαν από την προηγούμενη κεφαλαιοποίηση, αλλά και από τις καταθέσεις. Έχει ξεχάσει ο ίδιος και οι υπουργοί του, ότι θα λογοδοτήσει
Η σημερινή κυβέρνηση των "μηδενικών" προηγούμενων ( Βαρουφάκης) και επόμενων ( Τσακαλώτος, Δραγασάκης ) δεν μπορεί να παράξει πλούτο και αξία. Δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην κρύβουν κέρδη, να προχωρούν σε προσλήψεις.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ταμπού τον δημόσιο τομέα, ένα δημόσιο όπου οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν σε μια ευθεία 1000 ευρώ ή και λιγότερα. Το κοινό τους, όπως έλεγε ο Λαφαζάνης είναι ο κόσμος των 751 ευρώ ή και λίγο παραπάνω. Μισούν οποιονδήποτε θελήσει να κερδίσει παραπάνω, αν και πολλοί από δαύτους διατηρούν εκατομμύρια σε καταθέσεις.

Όμως, εδώ που φθάσαμε ίσως είναι καλύτερο να περιμένουμε να ολοκληρώσουν τα "μηδενικά" την δουλειά τους. Όλους τους τυχάρπαστους τύπους οι οποίοι καθημερινά είναι προκλητικοί προσπαθώντας να δικαιολογήσουν από τους διορισμούς έως τα ραμμένα armani στον Γιαννέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα