Wood: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών

Θετικά προσκείμενη, αν και με αρκετή αυτοσυγκράτηση, έναντι των ελληνικών τραπεζών είναι η Wood, όπως αποτυπώνεται σε σημερινό report της, στο οποίο τονίζεται ότι ένα από τα ελκυστικά σημεία των μετοχών τους είναι η φθηνή αποτίμηση.

Όπως αναφέρει ο επενδυτικός οίκος, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν ανακάμψει ισχυρά από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία

βρέθηκαν πρόσφατα, ενώ χαρακτηρίζει τα ιδρύματα ως καλά κεφαλαιοποιημένα προκειμένου να καλύψουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στους βασικούς κινδύνους εκτιμάται ότι είναι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης – αρνητική για το σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα – η οποία, μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μία νέα πολιτική κρίση. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν έχει, ακόμη, καθοριστεί ο τρόπος διαχείρισής τους.

Παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι τραπεζικές μετοχές να κινηθούν υψηλότερα είναι πέραν της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης πριν από τα τέλη Απριλίου, η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ.

Αναφορικά με την αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών, η Wood θεωρεί ότι είναι ελκυστική , με το 2016 να μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα θετικό έτος και από πλευράς ενίσχυσης της κερδοφορίας, εάν, όμως, το μακροοικονομικό περιβάλλον δεν αποδυναμωθεί περαιτέρω. Κορυφαία επιλογή του οίκου παραμένει η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

Για την ΕΤΕ – σύσταση «buy» - η τιμή στόχος για τη μετοχή τοποθετείται στα 0,5 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου κατά 107% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύσταση «buy» και για τη μετοχή της Alpha Bank, με τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ και δυνατότητα ανόδου 78% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Αναφορικά με τη Eurobank η τιμή στόχος είναι επίσης «buy» και η τιμή-στόχος στα 1,20 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 45%), ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση διατηρείται στο «hold» και η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 0,30 ευρώ (δυνατότητα ανόδου 45%).

Keywords
Τυχαία Θέματα