Wall Street: Διστακτική άνοδος εν αναμονή της Fed

Θετική πορεία, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, στη Wall Street, καθώς όλοι βρίσκονται εν αναμονή της Fed, η οποία θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και ταυτόχρονα εξετάζουν με πιο «καθαρό μυαλό» τις κινήσεις που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Κέρδη 72 μονάδων ή 0,4% για τον Dow Jones στις

18.202 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,48% υψηλότερα στις 2.150 μονάδες, ενώ άνοδο της τάξης του 0,56% στις 5.270 μονάδες.

«Ο S&P 500 κινείται εντός εξαιρετικά περιορισμένης κλίμακας, κάτι φυσιολογικό, καθώς περιμένει τη Fed. Όλα δείχνουν ότι... παραμονεύει η μεταβλητότητα», εκτιμά η Katie Stockton, κορυφαία αναλύτρια της BTIG.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ, με τις πιθανότητες να προχωρήσει σε μία διαφορετική κίνηση να φθάνουν μόλις στο 22%. Σημειώνεται ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της προέδρου της, Τζάνετ Γέλεν.

Οριακές απώλειες για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνουν στο 0,8% και αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται πλησίον του 1,691%. Πτώση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στα 1,115 δολ. και το δολάριο στα 100,6 γεν.

Άνοδος που ξεπερνά το 1,5% για το αμερικανικό αργό το οποίο ξεπερνά τα 44 δολάρια.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη με τον δείκτη μεταβλητότητας CBOE VIX να διαμορφώνεται κοντά στο 14,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα