WSJ: Η PCP εξετάζει να επενδύσει $2 δισ. σε ελληνικά «κόκκινα» δάνεια

Η PCP Capital Partners LLP ετοιμάζεται να δαπανήσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, όπως αποκαλύπτει πηγή στη Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, η PCP, που διευθύνεται από την Amanda Staveley, γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με επενδυτές του Κόλπου, έχει ως στόχο να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Πανκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για να αγοραστεί ενεργητικό από άλλες τράπεζες τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Η ώθηση της PCP στην Ελλάδα στηρίζεται από κρατικούς επενδυτές, επισήμανε ίδια πηγή.

Η ταχεία εξάλειψη των κόκκινων δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει το δημοσίευμα. Οι ξένοι επενδυτές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Νωρίτερα φέτος ο ιδιωτικός όμιλος μετοχικού κεφαλαίου KKR & Co. υπέγραψε συμφωνία με την Alpha Bank και τη Eurobank για τη διαχείριση έως και 1,2 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων.

Η Staveley έγινε γνωστή για την ενορχήστρωση της επένδυσης 4,57 δισ. δολαρίων από το Abu Dhabi στην Barclays PLC στην κορύφωση της κρίσης και έχει ήδη εγκαταστήσει ομάδα στην Ελλάδα. Η PCP θα συνεργαστεί με τοπικό όμιλο για να εισπράξει ή να αναδιαρθρώσει τα δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα