Tζ. Κουτσολιούτσος (FF Group): «Είμαστε σε περιβάλλον κινούμενης άμμου, αλλά συνεχίζουμε τις επενδύσεις»

Tης Στεφανίας Σούκη

Θετικών επιδόσεων συνέχεια για την FF Group, ο οποίος επιταχύνει τα πλάνα ανάπτυξης, έχοντας ήδη επενδύσει κατά το πρώτο τρίμηνο 34,8 εκατ. ευρώ και προσβλέπει σε επενδύσεις έως 60 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

"Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό και δεδομένων των θετικών επιδόσεων και του πρώτου τριμήνου του 2016, επιταχύνουμε τα πλάνα ανάπτυξης", ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του α' τριμήνου ο διευθύνων σύμβουλος

κ. Tζ. Κουτσολιούτσος, προσθέτοντας ότι "το περιβάλλον παραμένει γεμάτο προκλήσεις. Ο Απρίλιος ήταν πολύ καλός μήνας, με υψηλές πωλήσεις, ωστόσο είμαστε σε συνθήκες κινούμενης άμμου".

Σημειώνεται εδώ ότι οι επενδύσεις του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2016 κατευθύνθηκαν κατά κύριο λόγο -σε ποσοστό 94%- στον κλάδο κοσμημάτων του ομίλου για τη δημιουργία νέων καταστημάτων του brand Folli Follie. Ο κλάδος των αξεσουάρ από τον οποίο προέρχεται και ο βασικός όγκος των πωλήσεων του ομίλου αριθμούσε στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2016 στα 781 σημεία πώλησης σε 30 χώρες, ενώ τα επόμενα μεγάλα καταστήματα- ναυαρχίδες για τον όμιλο, με βάση το νέο ''μοντέλο'' (περισσότερα τετραγωνικά μέτρα και έμφαση (και) στην ψηφιακή εμπειρία του πελάτη), αναμένονται στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Eκτός των ''παραδοσιακών'' καταστημάτων, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής του ομίλου στις on line πωλήσεις τουbrand Folli Follie, που έχουν κυριολεκτικά ...εκτοξευθεί, κυρίως στην Κίνα, ενώ ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις σημειώνουν και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Links of London, που πάει επίσης πολύ καλά όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Ενδεικτικά, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις για τη Folli Follie στην Κίνα, παρά την αρχική πρόβλεψη για 13- 14 εκατ. ευρώ για εφέτος, πιθανότατα θα κλείσουν σε επίπεδα πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι έφθασαν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, "σημαντικά υψηλότερα από τις αρχικές μας προβλέψεις".

Θετικά αποτελέσματα σε όλες τις δραστηριότητες αναμένει ο όμιλος και από την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, κυρίως από τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή- εξ' ού και η επέκταση των καταστημάτων Collective σε resorts, με στόχο τους πελάτες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων.

Στον κλάδο των πολυκαταστημάτων, τα καλά αποτελέσματα συνεχίζουν, ενώ ''εξαιρετικές'', σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι οι επιδόσεις των Factory Outlets με πολύ υψηλές on line πωλήσεις και σκέψεις για επέκταση σε γειτονικές αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα