Toyota: Θα εξετάσουμε τις συστάσεις Τραμπ στις επενδύσεις μας

Στα νέα... δεδομένα και καταστάσεις προσαρμόζονται οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να «τιμωρήσει» την General Motors αν προχωρήσει στην επένδυσή της στο Μεξικό.

Μετά την Ford Motor Co. και η Toyota Motor Corp. ανακοίνωσε ότι θα λάβει

υπ' όψιν της τις αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου στον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο Μεξικό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ακίο Τογιόντα, κληθείς να σχολιάσει την είδηση ότι η Ford ακυρώνει την επένδυσή της, ύψους 1,6 δισ. δολ., σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό μετά την κριτική του Τραμπ, «θα αντιδράσουμε μόλις έχουμε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης».

Η Toyota σχεδιάζει να ανοίξει γραμμή παραγωγής των οχημάτων Corolla στο Μεξικό το 2019.

Ο Τογιόντα πρόσθεσε επίσης ότι, ανεξαρτήτως της πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ, εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμερικανικής γραμμής παραγωγής.

Εξαίρεση στην τακτική που ακολουθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αποτελεί η ιαπωνική Fuji Heavy Industries Ltd., κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιασουγιούκι Γιοσινάγκα τόνισε ότι δεν θεωρεί ωφέλιμο για την Ιαπωνία τον προστατευτισμό που επιδεικνύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσιο στο Μεξικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα