Toyota: Αύξηση 16% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Ο ιαπωνικός κολοσσός Toyota αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της, καθώς ανακοίνωσε 16% αυξημένα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο. Βασική αιτία οι σταθερές παγκόσμιες πωλήσεις και οι προσπάθειες μείωσης των κοστών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για καθαρά κέρδη σε 2,3 τρισ. γεν ή 20,3 δισ. δολ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,12 τρισ.

γεν για το σύνολο της χρήσης που λήγει το Μάρτιο του 2019, χάρη στην πτώση του γεν.

Αλλά ακόμα κι αν η εταιρεία συμπέσει με την πρόβλεψη αυτή, τα κέρδη θα εξακολουθήσουν να είναι χαμηλότερα από τα κέρδη ρεκόρ των 2,49 τρισ. γεν που καταγράφηκαν στην προηγούμενη χρήση.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου Απριλίου – Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 16% στα 1,24 τρισ. γεν, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για αύξηση 10%.

Τα έσοδα για το α' εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 3,4% σε 14,7 τρισ. γεν με τις πωλήσεις να παραμένουν σταθερές σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν ανήσυχες για τις συνομιλίες σχετικά με τους αμερικανικούς δασμούς, αν και η Ουάσινγκτον, προς το παρόν, έχει βάλει πάγο στην ανάληψη άμεσης δράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα